Malaltia "MPB"


Hola famílies, us fem arribar la informació que ens ha proporcionat la infermera del Departament de Salut.

Què és la malaltia “Mà, peu, boca”? (MPB)

La MPB és una malaltia comuna en nadons i nens. Es caracteritza per febre, lesions a la boca i una granellada amb ampolles. La MPB comença amb una febre lleu, pèrdua de la gana i un malestar (sensació de sentir-se malalt) i sovint, mal de coll.

Un o dos dies després de l’inici de la febre, les lesions comencen a la boca. Són petits punts vermells que es poden convertir en ampolles i després poden esdevenir úlceres. Normalment es troben a la boca, a les genives i a l’interior de les galtes. La granellada no pica i es troba als palmells de les mans i/o a les plantes dels peus. També pot aparèixer a les natges. 

La causa és un virus i és moderadament contagiós. La infecció és transmesa de persona a persona per contacte directe amb secrecions nasals o orals, o amb les femtes de les persones infectades. Les persones infectades són més contagioses durant la primera setmana. La MPB no és pot transmetre de persones a animals o d’animals a altres animals. El període de la infecció fins l’inici dels símptomes és de 3 a 6 dies. No hi ha un tractament específic però es dóna un tractament simptomàtic per combatre la febre, el malestar o les úlceres orals.

Mesures preventives.
-Evitar compartir joguines o objectes entre els nens afectats.
-Rentar i desinfectar els objectes i superfícies utilitzats pel nen com: joguines, cadires, lavabos i superfície de canvi de bolquers.
-Utilitzar guants per les higienes i rentar-se les mans posteriorment.
-Rentar a part la roba embrutada.
-Es recomana no assistir a l’escola durant els primers dies de la malaltia fins que els símptomes no desapareguin.



Etiquetes de comentaris: ,

Publica un comentari a l'entrada

[blogger]

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Amb la tecnologia de Blogger.