La Castanyada a l'escola @SAFAAVINYO

La darrera setmana d'Octubre vam cel·lebrar La Castanyada a l'escola. Els alumnes de sisè volem fer-vos cinc cèntims de com va anar, com ho vam preparar tot i com vam festejar tots plegats al pati de l'escola Sagrada Família Avinyó!

Els preparatius de la festa...

Durant les setmanes prèvies a la Castanyada, els alumnes de Primària vam estar fent treballs de tardor a les sessions de Plàstica. En concret, els alumnes de sisè vam fer un collage amb materials de la natura que vam collir pel carrer (fulles, troncs, pinyes...); vam fer uns paissatges de la tardor i de halloween ben bonics!. A més a més, vam fer alguns dibuixos de la tardor que van guarnir la nostra aula!

Així mateix, vam estar practicant a música la cançó "La Rumba de les Castanyes" i la dansa que donaria entrada a la festa que estàvem preparant.


Cata-crick cata crack! Tots a cantar i ballar!



D'altra banda, els alumnes d'Infantil van estar també elaborant panellets. El divendres 21 d'Octubre, van anar 5è amb els alumnes d'Infantil al Mercat de la Boqueria per a comprar els ingredients per eleborar-los!



Després de bullir les patates, van fer la massa amb aquestes, ametlla en pols i sucre- Mireu quina trassa!

Un cop van fer la massa, la van deixar en repòs, i a l'endemà van guarnir-los i els van coure al forn. Mireu quina bona cara que fan!


El divendres dia 28 d'Octubre, amb tots els preparatius per la festa de la tarda quasi a punt, alguns dels alumnes de la classe de sisè ens vam disfressar de Castanyera i vam reunir a tota l'escola al pati principal per recordar-los que a la tarda havien de portar alguna coseta per picar típica de la Castanyada.

A la tarda, els nens de sisè, que es van disfressar de nou, van passar per les altres classes per a recollir les paperines de cada curs amb el que els nens havien portat de berenar. D'altra banda, la resta d'alumnes de sisè, a la classe, vam veure alguns vídeos de La Castanyada i Halloween mentre esperàvem impacients per pujar el pati. Arribada l'hora, vam pujar-hi tot fent el Moonwalk de camí!

Un cop allà, ens vam reunir tots els cursos, en rotllanes i per cursos, fins que va arribar La Castanyera amb els companys que s'havien disfressat i que li donarien un cop de mà durant la festa.


Per donar entrada a la festa, seguint les indicacions de La Castanyera, tots vam cantar i ballar la cançó que havíem preparat! Va ser molt divertit!



Tot seguit, les castanyares van repartir les paperines i els alumnes van poder gaudir i berenar castanyes, moniatos, fruits secs... Un cop s'ho van acabar, tots vam poder jugar una estona plegats al pati.

Abans de les cinc, tots vam tornar a les classes per agafar els treballs de tardor que havíem fet i portar-los cap a casa! Els alumnes d'Infantil, a més a més, van emportar-se els panellets que havien fet per als pares!

Esperem que us hagi agradat molt l'entrada al blog! Seguirem postejant sovint per explicar-vos altres events i sortides!

Salutacions de part de la classe de sisè!
Etiquetes de comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

[blogger]

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Amb la tecnologia de Blogger.