d’octubre 2024

Avui, amb motiu del Dia Internacional dels Animals, hem preparat tres propostes especials a la classe perquè els infants poguessin conèixer i explorar diferents hàbitats i els seus animals característics. A través del joc i la manipulació, els nens i nenes han pogut descobrir la sabana, la selva i el mar, tot gaudint d’una experiència sensorial única.


A la primera proposta, els infants han treballat amb una safata plena de sorra, que representava la sabana. Aquí, han pogut jugar amb animals com elefants, zebres i girafes. Mentre manipulaven la sorra, han recreat paisatges secs i oberts, com els que podem trobar en aquest hàbitat, i han conegut els animals que hi viuen.

A la segona activitat, la safata estava coberta de fulles seques de tardor, que representaven la selva. Els nens i nenes han pogut amagar i trobar animals com lleons i tigres, simulant el fullatge dens i variat d’una selva tropical. La proposta ha estat molt sensorial, ja que a més de veure els animals, han pogut tocar i sentir les textures de les fulles mentre descobrien els secrets de la selva.

Finalment, a la taula s'ha recreat l’oceà amb diferents materials blaus i transparents, on els infants han pogut jugar amb animals marins com taurons, orques i balenes. Aquesta proposta ha permès als nens i nenes experimentar amb els animals que viuen al fons del mar, i imaginar-se nedant amb ells en les profunditats.















 El passat divendres 27 de setembre, els grups de 3r i 4t de primària vam anar a fer una visita a la casa dels Entremesos. Allà vam veure molts dels gegants i gegantes que van sortir els dies de les festes de la Mercè, i també bèsties i nans. Després vam fer un taller de construcció de gegants i els vam portar. Ens va agradar molt i recomanem que us passeu a veure'ls són molt bonics!


A continuació us deixem un petit recull de fotos. Feu click al nom del curs per accedir-hi!


3r



4t




Aquesta setmana, els nens i nenes de la llar han gaudit d'una activitat molt especial: han pogut viure i descobrir la tardor a través d'un camí sensorial. Hem creat un recorregut ple de textures i materials diferents que han estimulat els seus sentits i han despertat la seva curiositat. Amb els peus descalços, els infants han experimentat noves sensacions a través de les plantes dels peus, explorant cada pas amb emoció i sorpresa.

El camí sensorial estava format per una varietat de materials dissenyats per oferir experiències tàctils úniques. Els infants van caminar sobre: paper de bombolles, sorra, paper de diari, teles i fulles de la tardor.

Sorra suau, que els feia sentir com si estiguessin passejant per la platja, amb una textura agradable sota els peus.
Fulles seques de la tardor, que cruixien amb cada pas, recordant-los el so de les fulles caient dels arbres.
Paper de diari, una textura rugosa i sorollosa que els sorprenia amb el seu so.
Paper de bombolles, que van trepitjar amb entusiasme, gaudint del so de les bombolles explotant.
Teles de colors, suaus i delicades, que aportaven una sensació de confort i calma, a més d’estimular la seva percepció visual amb els seus tons.

Cada material no només proporcionava una sensació tàctil diferent, sinó que també afegia un element visual i sonor que feia l'experiència encara més completa.

Aquesta activitat ha permès als infants explorar la tardor de manera vivencial, experimentant amb els seus sentits de forma directa. A través del camí sensorial, han après sobre les diverses textures que ens envolten i com aquestes canvien segons el material i l’entorn. Els nens i nenes van interactuar amb cada part del camí, descobrint el món de la tardor a través del tacte, el so i la vista.














Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Amb la tecnologia de Blogger.